fbpx

Росица Шекерева е една от първите курсистки на Wellty Academy с дистанционно обучение. Само 4 месеца след дипломирането си, тя вече успешно се яви на няколко световни състезания по миглопластика и спечели първи и втори места. Последното голямо признание за нейния талант бяха 2-те награди на The UK Hair & Beauty Awards 2023: 1-во място Best New Talent и 5-то място Best Lash Artist. Повече за нейното приключение в света на миглопластиката ще научите от самата нея!

1. Как решихте да започнете да се занимавате с миглопластика?

Напълно случайно започнах да се занимавам с миглопластика. По време на пандемията имах достатъчно свободно време и обмислях започването на някакъв курс. Нямах идея, че искам да е конкретно миглопластика, но исках да е нещо в бюти индустрията, защото по това време работех като гримьор на свободна практика и исках да надграждам.

В една английска група попаднах на страхотни коментари за Таня Босева и се свързах с нея веднага. Още след първия ни разговор, бях сигурна, че тя е човекът, на когото искам да се доверя и до вечерта на същия ден вече се бях записала на курс миглопластика всички методи в Wellty Academy.

2. Как разбрахте, че това е правилната професия за вас?

Когато записах курса по миглопластика, нямах ни най-малка представ, че това ще се превърне в моя професия. Дори напротив. Имах сериозни притеснения, защото миглопластиката изисква търпение и концентрация, а аз съм импулсивен, дори на моменти нервен човек. Но по време на практиката осъзнах, всъщност колко много ме успокоява. Там някъде измежду практиката вече знаех, че искам да се занимавам в бъдеще с миглопластика, защото какво по хубаво от това работата ни, да ни носи удоволствие.

3. Какви предизвикателства срещнахте по време на обучението си?

Не бих казала, че срещнах някакви големи предизвикателства. Самите лекции, а по-късно и практическата част, бяха представени изключително улеснено. Таня беше на разположение за всякакви възникнали трудности и въпроси ,така че самото обучение мина доста леко.

Предизвикателство за мен беше първата работа върху истински модел. Спомням си, колко много ми трепереха ръцете и колко време ми трябваше да залепя първата си мигла😊През цялото време обаче, Таня беше неотлъчно с мен: помагаше ми със съвети, напътстваше ме и след 4.5 часа бях завършила наполовина първия си модел😂.

4. Споделете как протече при вас обучението е Wellty academy?

Обучението в Wellty Аcademy протече изключително лесно, в много приятелска обстановка. Курсът беше в 2 части: теоретична и практическа. Лекциите в теоретичната част бяха изключително лесно представени. Изпитът също не представляваше проблем за мен. След успешното вземане на изпита се преминава към практическата част: първо тренировки върху памуче/тампонче/конец /тренировъчна глава, а по-късно и върху истински модел. Като през цялото време Таня наблюдаваше всяка една моя работа, поправяше ме, подкрепяше ме и ме мотивираше. Нямаше конкретно време, за което трябваше да завърша курса, всичко зависеше от мен и моето свободно време, което ми даде страхотна свобода,да уча и да се грижа за семейството си.

5. Какво е чувството да сте участник в международни състезания по миглопластика?

Чувството да съм участник в международни състезания по миглопластика е …УАУ😁Наистина страхотно, тръпката е невероятна, мотивацията също. Прекрасно е да мога да премеря сили с други дами, заминаващи се с миглопластика, независимо дали ще спечеля или не. Самия факт, че съм се осмелила ме кара да се чувствам горда от себе си.

6. Кое е състезанието, което ще помните винаги и защо?

Състезанието, което е най-важно за мен и което никога няма да забравя е The UK Hair and Beauty Awards, където спечелих 1-во място Best new talent и 5-то място Lash stylist of the year. Не мога да опиша емоцията, която изпитах, когато видях изписано името си на огромната стена в залата в Бирмингам, в която се провеждаше награждаването. По-важното за мен, обаче, е че на тези награди се оценяваше цялостната работа – от самото начало до настоящия момент: работата ни с клиенти, коментарите на клиентите, стилът ни на работа, всичко. Това за мен е огромно признание за труда ми.

Към днешна дата съм се явявала на 10 състезания и имам 10 победи (първи и втори места). За всяко едно състезание влагам цялата си енергия и знания в работата си, и всички те са важни за мен. Винаги ще помня две от тях: първото състезание “Lash diamonds”, защото се явих на него едва 4 месеца след записване на курса и току-що се бях дипломирала. Нямах и надежда, че мога да взема някакво място, но спечелих второ . Това ме мотивира изключително много и в този момент бях напълно сигурна, че това ще бъде моята професия.

7. Кое е най-голямото признание като lash artist, което сте получавали?

Естествено, наградата от The Uk Hair and Beauty Award. Но най- важното и истинско признание са усмивките на клиентите ми след като съм им поставила миглички. Фактът, че се връщат при мен всеки месец, че ми се доверяват, дори понякога да опитвам нови неща, и те пак да са доволни и щастливи от крайния резултат, е най-голямото признание, което може да получи един лаш артист.

8. Кои са най-важните качества, които един бъдещ специалист по миглопластика трябва да притежава?

На първо място упоритост и търпение, защото миглопластиката изисква време и практика, много практика. Трябва да бъдем позитивни и отворени към всички новости, защото, както всичко в бюти индустрията, така и миглопластиката се развива с изключително бързи темпове и ако искаме наистина да бъдем добри в това, което правим, трябва непрестанно да се усъвършенстваме.

9. Какво е вашето лично послание към всички, които искат да се заминават с миглопластика?

Бих посъветвала всички, много внимателно и добре информирано да подберат академията и преподавателя си, където ще изкарат курс . Това е основата, която се полага и е от изключително значение тя да е добра. Надграждане винаги е необходимо особено в тази сфера, но правилните знания и правилният преподавател, ментор и мотиватор, са от изключително значение за бъдещите успехи.

Ако искате да бъдете един успешен лаш артист категорично мога да кажа, че Таня Босева и Wellty Аcademy са правилното място.

Горда и щастлива съм, че точно Таня е мой преподавател!