fbpx

Ламинирането на вежди превзе индустрията за красота като буря, предлагайки на клиентите възможността да постигнат перфектно оформени вежди.

Като козметик е изключително важно да овладеете тази техника и да осигурите безупречно обслужване. В това ръководство ще разгледаме какво трябва и какво не трябва да се прави при ламиниране на вежди, като гарантираме, че можете да предложите първокласни резултати на вашите клиенти. Ще обсъдим и възможносттите за курс за ламиниране и боядисване на вежди и усъвършенстването на вашите умения.

Какво представлява процедурата: ламиниране на вежди

Като напълно безболезнен метод, който кара веждите да изглеждат красиви и добре поддържани, в сравнение с татуирането на вежди и перманентния грим, ламинирането на веждите е все по-популярна разкрасителна процедура.

Ламинирането на вежди същото ли е като ламинирането на мигли?

За ламиниране на веждите и миглите се използват еднакви продукти, но стъпките се държат различно време, но принципа е еднакъв.

Подхранва или уврежда веждите ламинирането им?

Ламинирането на веждите с последната си стъпка действа подхранващо и дори клиентите забелязват разлика след процедурата че косъмчетата са по-дълги, по-здрави и по-плътни.

Колко време продължава процедурата за ламиниране на веждите?

Процедурата продължава около 40-45 мин в зависимост от това дали ще се боядисват след нея и оформят.

Основни стъпки при ламинирането на вежди:

Процедурата включва две основни стъпки.

 • Първо, космите на веждите се сресват внимателно и се поставят в посока нагоре, косъм по косъм.
 • След това се прилага специален разтвор за преоформяне и фиксиране на веждите на място.
 • Желаният ефект от ламинирането на веждите е да се постигнат добре поддържани, по-плътно изглеждащи вежди с елегантен, повдигнат външен вид, подобрявайки цялостната зона около очите и осигурявайки младежки, полиран вид.

За кого е подходящо ламинирането на вежди

Ламинирането на вежди е подходящо за широк кръг хора, които искат да подобрят външния вид на веждите си. Идеален е за тези с непокорни или редки вежди, тъй като помага за създаването на по-пълен и по-дефиниран вид. Освен това е от полза за хората, които търсят решение с ниска поддръжка за постигане на перфектно оформени вежди. Въпреки това е от съществено значение да се проведе тест, за да се гарантира, че няма алергии или чувствителност преди процедурата.

Какво да посъветваме клиентите преди процедура по ламиниране на вежди:

За да постигнете най-добри резултати, посъветвайте клиенти си да се въздържат от кола маска, подстригване или скубане на веждите поне 2 до 4 седмици преди процедурата. Да се оставят новите косъмчета да порастат е полезно, тъй като тези косъмчета обикновено се използват за създаване на по-плътен външен вид по време на ламиниране. Освен това е добре да се избягват продукти за грижа за кожата, съдържащи бензоил пероксид, киселини и ретинол, поне 2 дни преди процедурата, за да се осигурят оптимални резултати.

Какво да посъветваме клиентите си след процедура по ламиниране на вежди:

За да постигнете най-дълготрайни резултати, посъветвайте клиенти си да не мокрят лицето си 24 часа след процедурата. Сауна и парна баня е добре да се избягват като цяло. Веждите могат да се подхранват с рециново или арганово масло или серум за вежди. Ето какви въпроси могат да ви задават клиентите и какво да ги посъветвате.

Как да се спи веднага след ламиниране на вежди? – Нормално, няма никаква промяна.
Какво се случва, ако се намокрят веждите след ламиниране? – Много е вероятно да падне самото ламиниране и да се намали значително ефекта му.
Какви продукти за грим могат да се ползват, когато имаме вече ламинирани вежди? – След 24 часа от самото ламиниране, може да се позлва нормално всичко.

Как да се взима душ след ламиниране на вежди, за да се запазят? – Посъветвайте клиентите си да не мокрят лицето си 24 часа след процедурата. Вече след първите 24 часа всичко може да се прави по нормалния начин.

Може ли да се посещават спа или сауна след ламиниране на вежди? – Не е желателно или поне 48 часа след нея, ефектът може да се превърне в дефект, вместо да имаме прави косъмчета, те могат да станат рошави и къдрави след сауна.

Професионални съвети за качествено ламиниране на вежди от ментор Таня Босева

 1. Разберете нуждите на клиента си – Преди да започнете процеса на ламиниране на вежди, консултирайте се задълбочено с вашия клиент. Разберете техните предпочитания, дебелина на веждите и желания стил. Приспособете подхода си към техните специфични нужди.
 2. Изберете правилният комплект за ламиниране на вежди – Инвестирайте в реномирани продукти за ламиниране на вежди. Качеството има значение, когато става въпрос за постигане на дълготрайни резултати. Търсете комплект за ламиниране на вежди, който включва продукити, които са нежни към веждите и ефективни в създаването на желания вид.
 3. Спазвайте подходяща хигиена – Поддържайте чисто и дезинфекцирано работно пространство. Използвайте инструменти за еднократна употреба, когато е необходимо, и се уверете, че цялото оборудване е стерилизирано. Хигиената е от съществено значение за предотвратяване на инфекции или алергични реакции.
 4. Овладейте техниката – Отделете време, за да усъвършенствате техниката си за ламиниране на вежди. Посещавайте обучителни сесии и практикувайте върху модели, за да придобиете увереност и опит. Курсът за ламиниране и боядисване на вежди може да бъде безценен за усъвършенстване на вашите умения.
 5. Персонализирайте външния вид – Направетет ламинирането на веждите така, че да отговаря на чертите на лицето на всеки клиент. Една и съща визия, не е подходяща за всички и персонализираният подход ще доведе до най-добри резултати.

Какво да избягваме да правим при ламиниране на вежди

 1. Прекомерно дълга обработка – Избягвайте да оставяте разтвора за ламиниране твърде дълго. Прекомерната обработка може да отслаби космите на веждите и да доведе до увреждане. Винаги спазвайте препоръчаното време за обработка на продукта.
 2. Пропускане на теста за чувствителност и алергии – Никога не пропускайте теста за чувствителност и алергии. Възможно е да възникнат алергични реакции и е от решаващо значение да гарантирате безопасността на вашия клиент. Направете пластир тест най-малко 48 часа преди процедурата.
 3. Използване на твърде много продукт – Прилагането на твърде много продукт може да доведе до образуване на бучки и неравномерни резултати. Използвайте препоръчаното количество разтвор за ламиниране и се придържайте към инструкциите.
 4. Пренебрегване на следпроцедурната грижа – Обучете клиентите си за правилна последваща грижа. Посъветвайте ги да избягват прекомерната влажност и омазняване на веждите веднага след процедурата. Осигурете ясна рутинна последваща грижа, за да увеличите максимално дълготрайността на ламинирането.
 5. Бързане – Ламинирането на веждите изисква прецизност и търпение. Бързането през стъпките може да доведе до грешки и незадоволителни резултати. Отделете време и се съсредоточете върху всеки етап от процедурата.

❗Не е препоръчително да се извършва на процедурата без да имате нужното образование❗ Ето какво ще можете да постигнете с нашия курс:

Курс Ламиниране и боядисване на вежди

Завършването на курс за ламиниране и боядисване на вежди може да издигне вашите умения и доверие като козметик.

Този курс предлага задълбочено обучение относно техниките, познаването на продуктите и протоколите за безопасност, включени в ламинирането на вежди.

Цялостно обучение: Курсът обхваща всички аспекти на ламиниране и оцветяване на вежди, като гарантира, че имате добър набор от умения.
Практически опит: Ще имате възможност да практикувате върху модели, придобивайки практически опит.
Сертифициране: След завършване ще получите сертификат, който демонстрира вашия опит.
Доверие на клиентите: По-вероятно е клиентите да се доверят на козметици със специализирано обучение, което увеличава вашата клиентска база.

Този пост е осъществен благодарение на Таня Босева – основател и главен ментор в Wellty Academy. През август 2023 тя спечели поредни първи места в категория ламиниране на мигли и вежди на световното състезание Summer Beauty Fest 2023.