fbpx

Миглопластиката е е популярна козметична процедура, която придоби огромна популярност напоследък. Колкото и красиво и привлекателно да изглежда, поставянето на удължени мигли обаче не е толкова просто, колкото изглежда. Изисква се прецизност, умение и знания, за да го направите правилно. Ето какво съветват професионалните треньори, за да избегнете най-честите грешки при лепене на изкуствени мигли.

Какво представлява самият процес на поставяне на мигли?

Преди да се потопим в често срещаните грешки, нека разберем какво представлява процесът миглопластика. Изкуствени мигли се поставят върху естествените мигли. Тези изкуствени мигли са направени от синтетични, копринени влакна или от естествен косъм на норка. Предлагат се в различни дължини, дебелини и извивки. Миглопластиката осигурява по-плътен, по-дълъг и по-привлекателен вид на вашите мигли. Поставянето на удължени мигли обаче изисква много прецизност и умения.

Ето някои от често срещаните грешки при поставяне на изкуствени мигли:

Преподавателите по миглопластика, с повече опит зад гърба си, имат представа какви грешки най-често допускат начинаещите, докато се обучават или в първите си опит.

Избор на грешен размер мигли

Една от най-честите грешки, които хората правят, е да се подведат за избор на размер мигли. От решаващо значение е да изберете правилния размер на удължителите въз основа на естествените мигли на клиента. Ако екстеншъните са твърде дълги или дебели, те могат да увредят естествените мигли.

Неправилна техника на изолация

Изолирането е решаваща стъпка при поставяне на мигли. Това включва отделяне на една естествена мигла от останалите и след това нанасяне на удължението върху нея. Ако изолацията не е направена правилно, екстеншъните могат да се залепят за няколко естествени мигли, причинявайки увреждане и дискомфорт.

Нанасяне на твърде много лепило

Нанасянето на твърде много лепило може да причини слепване и увреждане на естествените мигли. От съществено значение е да нанесете лепилото в точното количество, за да предотвратите образуването на бучки.

Не се съобразяваме с естествените мигли на клиента

Важно е да вземете предвид естествените мигли на клиента, когато поставяте удължени мигли. Удълженията трябва да се прилагат по начин, който да допълва естествените мигли, вместо да ги надгражда. От огромно значение е да се изчисли с точност колко може да понесе всяка естествена мигла, ако не е съобразена тежината, дебелината и дължината, то ще увредим миглите на клиентите си и те ще клюмнат. 

Лоша хигиена

Хигиената е от решаващо значение при поставянето на удължени мигли. Важно е да поддържате инструментите и околната среда чисти, за да предотвратите всякаква инфекция или алергични реакции. Също така е важно да се спазва и последователна хигиена за поддръжка на екстеншъните и от самите клиенти.

Бързане при  поставяне

При удължаване на мигли се изисква търпение и прецизност. Бързането при процеса на нанасяне може да доведе до лесно падане на екстеншъните или увреждане на естествените мигли.

Неправилно поставяне 

Поставянето на екстеншъни е от съществено значение за естествения вид. Ако миглите са поставени твърде близо до клепача или в грешна посока, това може да причини дискомфорт и увреждане на естествените мигли.

Некачествени инструменти

Ползването на правилните и качествени инструменти е от решаващо значение за правилното прилагане на изкуствените мигли. Ако инструментите са неудобни и некачествени, това може да затрудни процеса на поставяне и дори да причини увреждане на естествените мигли.

Как да избегнете грешките при поставяне на изкуствени мигли

Ето някои предпазни мерки, които можете да вземете, преди и по време на процедурата по поставяне на мигли:

  • Използвайте висококачествени продукти: особено наблегнете на изкуствените мигли и лепилото;
  • Обърнете внимание на хигиената на работа и поддържайте инструментите и околната среда чисти;
  • Отделете време, за да разучите естествените мигли на клиента и съответно да изберете правилния размер и стил на удължаване;
  • Отделете си достатъчно време и бъдете търпеливи по време на процеса на поставяне, крайният резултат зависи много от това.
  • Използвайте правилните и удобни инструменти за самото поставяне.
  • Поставянето на удължени мигли изисква умения, знания и търпение. Професионалните треньори предполагат, че има много често срещани грешки, които хората правят, докато поставят удължени мигли. Важно е да вземете предпазни мерки и да избегнете тези грешки, за да сте сигурни, че разширенията се прилагат правилно и безопасно. Като вземете необходимите предпазни мерки и избегнете тези често срещани грешки, можете да постигнете красив и естествен външен вид с удължените мигли.

С подходящото обучение по миглопластика и ако следвате съветите на добър преподавател в сферата, ще имате прецизност, увереност и лекота на работа. Затова е добре да започнете преди всичко с правилния курс за вас.